zondag 9 december 2018

Wees creatief en maak je eigen eindejaarsversiering!




De dagen worden korter, de eindejaarsperiode komt er aan.

Misschien krijg jij ook wel zin om zelf aan de slag te gaan? Wij geven je een leuk idee om zelf wat kerst- of eindejaarsversiering te maken.
Hier een receptje om zelf zoutdeeg te maken.
Met wat fantasie kan je deze vormpjes verder afwerken tot originele hebbedingetjes. 
 
Wat heb je nodig?

- 3 kopjes bloem
- 1 kopje water
- 1 kopje zout
- 1 theelepel olie
 

  • Meng bloem en zout.
  • Voeg hier de olie aan toe. De olie zorgt er voor dat het makkelijk te kneden is en geen scheuren vertoont als het droog en hard is. Gebruik je te veel dan zal het niet drogen. 
  • Beetje bij beetje voeg je nu het water toe. Voeg je al het water er in 1 keer bij dan ben je veel langer bezig om de deeg goed te krijgen.
  • Als je tijdens het mengen merkt dat het deeg al goed aanvoelt maar je hebt nog water over, dat is geen ramp. Zodra het deeg aanvoelt als een echte klei dan is het goed.
  • Rol je deeg uit tot de gewenste dikte en snijd je gewenste figuurtje uit met een scherp mesje. Je kan het ook uitsteken met een bakvormpje.
  • Bak het af op 100 graden ongeveer 1 uur lang. Draai de vorm om als het aan de bovenkant klaar is. Dit merk je doordat het hard is. Laat nu de onderkant nog ongeveer 10 minuten bakken. Als dit ook hard is kan het uit de oven. Laat het goed afkoelen voordat je het gaat gebruiken.
  • Wil je het niet in de oven bakken? Op een warme droge plek in huis kan je het ook aan de lucht laten drogen. Dit kan wel een paar dagen duren.
  • Versier met een zwarte viltstift , of in een kleur die je zelf verkiest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten